VIRĖJOS FUNKCIJOS IR KVALIFIKACINIAI BEI SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI
FUNKCIJOS:
1. laiku ir kokybiškai pagaminti patiekalus;
2. atsakyti už priimtų produktų tinkamą saugojimą ir panaudojimą, virtuvės inventoriaus
Sanitarinę būklę;
3. gaminti maistą pagal pateiktą valgiaraštį, paruoštas technologines korteles ir
prisilaikant maisto gamybos reikalavimų;
4. nuosekliai laikytis maisto tvarkymo procesų etapų, kad būtų išvengta žaliavų ir
gatavos produkcijos susilietimo bei kryžminio užteršimo;
5. išduoti pagamintą maistą nustatytu laiku ir reikiamos temperatūros;
6. laikytis asmens higienos, dėvėti švarius ir tvarkingus, gimnazijos išduotus darbo rūbus (švarką, kelnes, specialią kepurę);
7. prieš pradedant darbą kruopščiai plauti rankas, laikytis rankų plovimo instrukcijos.
8. laikytis darbo priemonių ir įrengimų dezinfekcijos, valymo taisyklių, planų metodikos;
9. periodiškai tikrintis sveikatą;
10. vykdyti kitas su šiomis pareigomis susijusias užduotis ir pavedimus.
KVALIFIKACINIAI BEI SPECIALIEJI REIKALAVIMAI PAREIGYBEI:
1. Virėju gali dirbti asmuo, ne jaunesnis kaip 18 metų amžiaus, turintis ne žemesnį, kaip vidurinį išsilavinimą, virėjo kvalifikaciją, žinantis maisto gaminimo technologiją, nustatyta tvarka pasitikrinęs sveikatą, susipažinęs su priešgaisrinės saugos, darbuotojų saugos ir sveikatos instrukcijomis.
2. Virėjas turi būti įsisavinęs privalomųjų higienos žinių programą ir turėti atitinkamus pažymėjimus; žinios ir įgūdžiai atnaujinami teisės aktų nustatyta tvarka.